DUURZAAMHEID

Nederland wil zo snel mogelijk een samenleving worden met zo min mogelijk CO2-uitstoot. Om dit te realiseren zullen alle huishoudens op den duur van het aardgas af moeten. De woningen worden zonder gasaansluiting opgeleverd. Uw woning is klaar voor de toekomst!

Warmtepomp

De woningen worden verwarmd door middel van een lucht/water warmtepomp. Dit is een milieuvriendelijke en aardgasloze manier om uw woning te verwarmen en u te voorzien van warm water in de badkamer en keuken. De warmtepomp onttrekt warmte aan de buitenlucht om hiermee de woning te verwarmen. De buitenlucht is de energiebron, het binnendeel zet dit om in bruikbare energie om de woning te verwarmen en is direct aangesloten op het verwarmingssysteem. Tevens zorgt de binnenunit voor de opwarming van een boilervat. Dit boilervat zorgt ervoor dat u warmtapwater heeft. De warmptepomp is ook geschikt om via het vloerverwamingsysteem de woning zomers te koelen.

Vloerverwarming

In de woningen wordt er gebruik gemaakt van vloer-verwarming. Dit heeft veel voordelen ten opzichte van radiatoren, zoals een comfortabel klimaat, een lagere energierekening en complete vrijheid bij de inrichting van uw woning. Voor extra comfort wordt de badkamer ook voorzien van een elektrische handdoekenradiator.

Zonnepanelen

Een warmtepomp draait op stroom: uw woning verbruikt hierdoor geen gas meer. De benodigde elektriciteit wordt voor een gedeelte opgewekt door de aanwezige pv-panelen op uw woning.

Gebalanceerd ventilatiesysteem

Bij een goed geïsoleerde woning hoort een comfortabele en gezonde luchtkwaliteit. Balansventilatie is een systeem van mechanische ventilatie, waarbij de hoeveelheid aangevoerde verse buitenlucht volledig in balans is met de hoeveelheid afgevoerde vervuilde binnenlucht. Het is een gesloten ventilatiesysteem dat bestaat uit een ventilator, een warmte-terugwin-unit (wtw) en een aantal luchtkanalen. In de vochtige ruimtes, badkamer, toilet en keuken, wordt de gebruikte lucht afgezogen en in de droge ruimtes, zoals woonkamer en slaapkamer, wordt verse lucht aangevoerd. Hierdoor ontstaat een comfortabel en gezond luchtklimaat.